Partners

Wij werken samen met:

Laurence Claerhout is gestart met een initiatief om lokale producten dichter bij de consument te brengen. Ze gaat op zoek naar de lekkerste producten van diverse boerderijen en lokale intiatieven die ze vervolgens te koop aanbiedt via een webshop. Zo heeft ze bijgeleerd hoe asperges worden geteeld, heeft ze met sympathieke geitjes gesproken, lieve schaapjes geaaid en heeft ze kennis gemaakt met gelukkige boeren en getalenteerde producenten die van alles te vertellen hebben. Laurence staat volledig zelf in voor de afhaling van de producten, het klaarmaken van de bestellingen en de levering van de producten tot bij de klant, momenteel nog beperkt tot Asse en zeer dichte omgeving. Maar we hopen oprecht dat dit prachtige initiatief mag groeien zodat nog meer mensen de smaak voor lokaal te pakken kunnen krijgen. We zijn dan ook heel trots dat we kunnen samenwerken met Linked farm om zo ook onze lokale producten dichter bij de mensen te brengen. Tevens fungeren we als afhaalpunt voor alle producten van Linked farm om zo het bereik in Merchtem op een efficiënte manier te kunnen vergroten.

 

 

Het Gezonde Plukveld is een CSA (“Community Serviced Agriculture”) in Merchtem. Voor een jaarlijks bedrag ontvang je een jaarabonnement. Als lid kan je dan zelf de biologisch gekweekte groenten, klein fruit en diverse kruiden plukken. Wij helpen er graag met onze kennis van kruiden en geven er af en toe workshops of demo’s.

 

 

House of Yoga is het geesteskind van Els Cools. Yoga maakt reeds geruime tijd deel uit van haar levenswijze. Uit deze passie en levenswijze kriebelde het om hier professioneel mee aan de slag te gaan. Els geeft groepslessen in Londerzeel en is sinds kort ook gestart met privé yogalessen. We kijken er naar uit om  op geregelde tijdstippen samen een activiteit uit te werken waarin de wondere wereld van planten perfect kan blenden met een levensfilosofie waarin evenwicht tussen lichaam en geest centraal staat.

 

 

‘Tarra  is het initiatief van Nora Lorré. Zij is bezield door korte keten en zero waste. Als verantwoordelijke van de Buurderij Dendermonde heeft ze de handen in mekaar geslagen met imker ‘Wallabieke’ van Buggenhout om zo een eerste verpakkingsvrije winkel in de regio op te starten. Wij bezochten Nora in haar winkel en voelden ons meteen ‘thuis’. Diezelfde avond hadden we nog een goede babbel en na haar bezoekje aan het Ortiga atelier is ze bereid om een deel van onze producten op te nemen in haar assortiment. Verder geven we op geregelde tijdstippen workshops op deze gezellige locatie.

 

 

 Natura therapie is de eigen zaak van Delia Barbu die  intussen al meer dan 6 jaar aan de slag als gezondheidstherapeut in Opwijk. Ze geeft  diverse natuurlijke behandelingen die haar zelf enige jaren geleden veel baat hebben bij gebracht. Delia is enorm gedreven en gepassioneerd door haar werk als therapeut.  Ze heeft een prachtige praktijk en een extra ruimte die ze vanaf nu wil openstellen voor het organiseren van workshops en activiteiten rond natuurlijk leven. Wij zijn heel blij om een nieuwe plek  gevonden te hebben waar we mensen kunnen inspireren over diverse ‘natuurlijke’ onderwerpen. Voortaan kunnen we mensen met specifieke vragen rond natuurlijke behandelingswijzen, die ondersteunend en complementair kunnen werken, doorverwijzen naar Delia. En wij van onze kant faciliteren de workshops, beantwoorden graag Delia’s specifieke vragen rond kruiden en leveren diverse kwaliteitsvolle producten uit ons assortiment.

 

 

 

Daarnaast ben ik ook lesgever bij:

 

Velt, Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren.

Velt is een vereniging van personen die zich actief inzetten voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling. Ze willen mensen inspireren, informeren en verleiden om hen bewust te maken van een ecologisch gedachtengoed. Ze doen dit op een laagdrempelige manier via het geven van vormingen, het organiseren van activiteiten, het opzetten van campagnes en dankzij een uitgebreid gamma aan publicaties. Velt komt op voor biodiversiteit en voor een energie- en grondstoffenzuinig productie- en consumptiegedrag . Velt-leden dragen hieraan bij door in hun eigen omgeving betekenis te geven aan ecologisch leven en tuinieren, door samen te werken en deel te nemen aan de activiteiten.

 

 

Avansa Halle-Vilvoorde | Samen naar beter!

Avansa Halle Vilvoorde is een vormingcentra in Vlaanderen

Ze organiseren leerrijke, boeiende en plezante activiteiten voor volwassenen in de gemeenten van de regio Halle-Vilvoorde.

 

 

Testé et approuvé : les super ateliers pour enfants à la Colruyt Group  Academy en collaboration avec Kidibul ! - KidibulColruyt Academy  biedt verspreid over het land diverse activiteiten aan. Wij verzorgen als lesgever de thema’s aromatherapie en natuurlijk parfum.