Filosofie

De naam Ortiga is het Spaans voor ‘Urtica dioica’ of in het Nederlands ‘Grote brandnetel’. De brandnetel heeft geen opzichtige kleurrijke bloem. Het is een plant die mooi is in haar eenvoud. Haar kracht zit in haar werking en wat ze kan betekenen voor de natuur. De plant wordt gekenmerkt door brandharen, die haar afweersysteem vormen. Wil je ze plukken dan vraagt dit vastberadenheid. Doe je dat voorzichtig of twijfelend dan prikt ze gegarandeerd. Maar gebruik je een stevige hand dan is ze zo ‘tam als een lammetje’.

Een ander typische eigenschap van de brandnetel is haar veelzijdigheid. Ze kent toepassingen op culinair vlak, in de kruidengeneeskunde, in de textiel, als verfmiddel en in de tuin zowel als verdelger als bodemverrijker.

Verder staat ze bekend voor  haar zuiverende werking. Zo is ze in staat om bij te dragen in het reinigen van ons lichaam maar ze zuivert evengoed de bodem. Ze groeit op plaatsen waar de grond vervuild of verarmd is. Dankzij haar waardevolle eigenschappen slaagt ze erin om de samenstelling van de bodem terug in evenwicht te brengen.

Ortiga is ontstaan vanuit mijn wilskracht en vastberadenheid om mijn eigen levenswerk op te zetten en te ontwikkelen.

Ortiga beoogt op een eenvoudige manier de natuur te integreren in ons dagelijks leven. Zo bieden we een ruim aanbod van activiteiten aan die het resultaat zijn van eigen studie en ervaring maar die evengoed  volledig op maat kunnen gemaakt worden.

Wat we te vertellen hebben is begrijpbaar en concreet. Als we samen creatief aan de slag gaan dan zijn de recepten of bereidingen steeds makkelijk toepasbaar en toegankelijk. Ze laten toe om ze achteraf zelf te kunnen gebruiken of maken.

We brengen graag eensgezinde mensen samen op een publieke locatie maar komen evengoed naar jou toe om zo een activiteit te doen in een meer intieme, huiselijke sfeer.

Voor wie het graag natuurlijk en zo zuiver mogelijk heeft maar niet steeds de tijd vindt om het zelf te bereiden, biedt Ortiga ook een selectief gamma aan producten aan.

Tenslotte kan je bij Ortiga ook steeds terecht voor persoonlijk advies. Heb je een concrete vraag of wens je meer te weten over natuurlijke producten op maat dan staan we graag voor je klaar.

In de natuur staan planten nooit alleen. Zo wordt de brandnetel vaak omringd door ondermeer weegbree en hondsdraf. Wat de ene tekort heeft vult de andere mooi aan. Ze leven in symbiose met elkaar.
Bij Ortiga geldt dit ook. Wij beseffen dat we steeds van anderen kunnen leren of voor elkaar iets kunnen betekenen. Daarom werken we graag samen met gelijkgestemde partners.