Nieuws

Plant in de kijker : Valkruid – Arnica montana
Valkruid, ook wel Bergweegbree of Wolverlei genoemd, is een plant uit de composietenfamilie.  Zoals de Latijnse naam doet vermoeden hebben
Read more.
Puur eten – verwenbrood
Een  mengeling  tussen cake en brood. Heel lekker als ontbijt of als vieruurtje. Smaakt bijzonder lekker in natuurvorm met confituur.
Read more.
Werken met klei – the making of keramiek
  Het stond al zeer lang op mijn verlanglijstje om te doen: werken met klei. Ik hou enorm van alle
Read more.
Essentiële plantenstoffen – etherische oliën
Planten zijn essentieel voor ons leven. Ze leveren ons zuurstof, zijn een bron van voeding en vormen de basis van
Read more.
Werken met kastanje
Ze zijn op vele plaatsen talrijk te rapen: de vruchten van de tamme kastanje.  Niet te verwarren met de vruchten 
Read more.
Plant in de kijker: Hysop (Hyssopus officinalis)
Hysop is een struikachtig plantje van zo’n 60 cm hoog dat deel uitmaakt van de familie van de lipbloemigen of
Read more.
Linzencakejes met appel-druiven chutney
  Een gerechtje dat op diverse momenten van de dag kunnen gegeten worden: als lunch met een salade bij, als
Read more.
Werken met zomerfruit
Omdat alles in de natuur sterk voorop is, was het in juli al het moment om vlierbessen te oogsten. We
Read more.
Plant in de kijker: Canadese guldenroede (Solidago canadensis)
  De naam ‘guldenroede’ verwijst naar de kaarsrechte stengel die doet denken aan een roede met goudgele bloemen, vandaar ‘gulden’.
Read more.
Clafoutis met krieken
Een paar jaar geleden raakte ik voor het eerst aan de praat met een man van een straatje verder. Hij
Read more.