Kruidige chocomousse

Benodigdheden voor 2 porties

  • 55 g donkere chocolade (bij vb power 80 Barry Callebaut)
  • 10 ml (kokos)melk
  • 1 eierdooier
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • snuifje zout
  • 1/4 koffielepel Ortiga koekkruiden

Werkwijze

Doe de chocolade samen met de (kokos)melk in een klein vuurvast kommetje en verwarm au bain marie. Eens alles begint te smelten roer je goed door. Voeg er vervolgens de eierdooier aan toe. Roer goed door elkaar en haal uit het warmwaterbad. Voeg er dan de ahornsiroop en de koekkruiden aan toe en meng tot een mooi smeuïg en egaal geheel.

Klop de eiwitten samen met het zout tot schuim.

Voeg de chocolademengeling bij het eiwit en roer dit geheel voorzichtig door elkaar zodat het eiwit niet inklapt.

Doe in kommetjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

 

 

 

Bewaring

2 dagen in de koelkast

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Kruidige chocomousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *