Puur eten – Tapas time

Augustus is oogsttijd. Alle typische zomerbloeiers staan nu op hun best. Omdat het zomer is, staan we niet altijd graag lang in in de keuken. Vandaar een aantal lekkere tapas best wel kunnen smaken. We geven je graag 2 recepten waarbij we gebruik maken van typische zomergroenten. 

Tapa: geroosterde paprika met ansjovis

Benodigdheden voor 4 tapas

2 dikke sneden (zuurdesem)brood gehalveerd

1 rode paprika

8 ansjovisjes

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

1 eetlepel appelazijn

¼ theelepel cayennepeper

Snuifje zout

Mespuntje vanille

Peper van de molen

Enkele blaadjes salie

Eetbare bloem ter garnering: driekleurig viooltje, Oostindische kers

Werkwijze

Was de paprika. Snijd in twee helften. Leg de helften in een voorverwarmde oven van 160 graden gedurende 20 minuten.

Maak de dressing: meng 4 eetlepels olijfolie met de appelazijn. Voeg peper, cayennepeper en vanille toe en roer goed door elkaar.

Snijd de salie fijn. Bak die even aan in 2 eetlepels arachideolie zodat de blaadjes knisperend en krokant zijn. Dat neemt toch zeker 3-4 minuutjes in beslag.

Ontvel de paprika en snijd in lange fijne repen.

Leg de sneden brood op een rooster en rooster het brood in een oven van 160-180 graden gedurende 5 tot 10 minuten.

Haal het brood uit de oven. Besmeer de broodjes met de dressing. Beleg elke snede geroosterd brood met 2 tot 3 paprikarepen en 2 ansjovisjes. Besprenkel met de dressing. Garneer met het krokantje van salie en werk af met een eetbaar bloemetje.

Het krokantje van salie geeft deze tapa een originele twist. Wil je dat niet kan je dit weglaten.

Kan samen gegeten worden met de kruidige aubergine maar evengoed lekker bij een kommetje zuiderse tomatensoep.

 

Tapa : Kruidige aubergine

Benodigdheden voor 2 personen

2-3 eetlepels grof gesneden verse kruiden (basilicum, rozemarijn, olijfkruid,..)

10-15 eetlepels olijfolie

1  aubergine

½ theelepel zout

peper

2 eetlepels arachideolie

Werkwijze

Maak eerst de marinade. Snipper alle verse kruiden fijn. Doe de olijfolie in een kom. Meng de kruiden, het zout en peper er onder.

Snijd de aubergine in dunne plakjes. Meng de plakjes goed door de marinade en laat 15 minuten trekken.

Verwarm een pan met de arachideolie. Schep de aubergineplakjes met de kruiden uit de marinade. Bak ze aan elke kant een 2 tot 3 minuten tot ze allemaal knapperig zijn.

 

Puur eten – Tapas time
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *