Natuurlijk beleg: preierspread

Benodigdheden

2 gekookte eieren
2 eetlepels zonnebloemolie
80 gram wit en groen van prei – fijn gesneden
1 theelepel citroensap
1 theelepel witte wijnazijn
1 theelepel geraspte verse gember
1 eetlepel preikruiden
½ theelepel zout
Snuifje fenegriek
½ theelepel komijn of koriander
4 druppels pikante saus of snuifje cayennepeper
Peper

Werkwijze

Snijd de prei fijn. Kook de eieren een 5-6 tal minuten. Ze mogen goed hard gekookt zijn. Doe de fijngesneden prei in een zeefje en stoom boven het water van de eieren gedurende 5 minuten. Zet hiervoor het deksel op de pot en het zeefje zodat de prei kan garen. Laat prei en eieren even afkoelen. Pel de eieren. Prak ze. Doe vervolgens de eieren en de prei samen met de geraspte gember in een blender en vermeng tot gladde pasta. Voeg er de olie, de azijn, het citroensap en de pikante saus aan toe en vermeng weerom met de blender. Doe er tenslotte de kruiden en specerijen en het zout bij en meng alles nog eens goed.

Tips voor gebruik

Heel lekker beleg op een sneetje (zuurdesem)brood gecombineerd met rucola, kerstomaatjes en geroosterde pijnboompitten.

Andere lekkere combinatie: boterham eierspread met krokantje van salie. Voor het krokantje snipper je een paar blaadjes salie fijn en die bak je aan in een hete pan met arachideolie tot het krokant is maar niet verbrand. Spreid de snippers op de boterham met preierspread.

Bewaren

 Koel bewaren –  3 dagen

Natuurlijk beleg: preierspread
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *